farmasi omega 3

Farmasi’nin Nutriplus takviye edici gıda grubu ürünleri arasında yer alan Farmasi Nutriplus Omega-3 Balık Yağı, Licaps-Oksidasyonu önleyici özelliği bulunan son laboratuvar teknolojisi ile hazırlanmış bir üründür. İçerdiği Omega-3 balık yağı insan vücudu için oldukça önemlidir. Normalde bu gerekli vitamin, vücut içinde kendiliğinden üretilemediği için dışarıdan gıdalar yoluyla alınması gerekli görülür. Aynı zamanda balık yağı insan vücudu için çok gerekli görülen α-linolenik asit, n-3 yağ asitleri, dokosaheksaenoik asit (DHA) ve eikosapentaenoik asidin (EPA) alınabilmesi için tek besin kaynağı olarak gösterilir.

Kişiler eğer yanlış beslenme kaynaklı ihtiyacı olan Omega-3 asitlerini yeteri kadar alamazlarsa önemli kronik rahatsızlıklar yaşayabilirler. Omega-3 ihtiyacı insanlarda daha bebek anne karnındayken başlar ve çocukluk, ergenlik, yetişkinlik, yaşlılık boyunca sürekli devam eder. Vücut için bu denli önemli olan bir yağ asidinin ihmal edilmemesi ve doğal içerikli helal ürünler satan Farmasi markası ürünü Farmasi Nutriplus Omega-3 Balık Yağı ile bu besin takviyesinin alınmasını tavsiye ederiz.

Normalde balıklarda bulunan Omega-3, bu kapsüller sayesinde insanlarında kullanabilmesine uygun hale getirilmiştir. Farmasi Nutriplus Omega-3 Balık Yağı kapsül içeriğindeki yağın bozulmaması için ek olarak E vitamini de içerir. E vitamini yanında içeriği B, A, D ve C vitaminleri ile de desteklenmektedir. Birçok sağlık sorununa kısa sürede çözüm getiren özel kapsüller oldukça faydalıdır.

Omega-3 Balık Yağı Faydaları Nelerdir?

Omega-3 balık yağı birçok hastalığın tedavisinde önerilen çeşitli faydaya sahiptir. Fazla miktarlarda tüketilmesinde sakınca görüldüğü için kişilerin ihtiyaç duydukları dozlara uzman kişilerin karar vermesi gerekmektedir.

  • Omega-3 Balık Yağı beyin için son derece faydalı bir gıda takviyesidir. Düzenli kullanım sonucunda beyin fonksiyonlarını geliştirdiği görülür. Dikkat eksikliği, Alzheimer, depresyon, psikoz gibi sağlık sorunları üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Birçok kişinin yaşadığı göz kuruluğu gibi sorunlarda ve ileri yaş gruplarında görülen görme yetisi kayıplarında tedavi amacıyla kullanılmaktadır.
  • Tansiyon rahatsızlığı olan kişilerde Omega-3 Balık Yağı takviyesi ile tansiyonun farklı bir ilaç kullanmadan dengelenmesi sağlanır. Balıklarda bulunan bu yağ asidi damarların genişlemesine ve bu sayede kan basıncının düşürülmesine katkı sağlar.
  • Kalp sağlığı ile alakalı sorunları olan kişilerde trigliserit oranının düşürülmesi amacı ile Omega-3 Balık Yağı önemle tavsiye edilmektedir. Bu sayede trigliserit oranı istenen, normal değerlerde tutulabilmektedir.
  • Tansiyonu ve trigliserit oranını dengeleyen Omega-3 Balık Yağı, tam anlamıyla bir kalp dostudur. Kalp sağlığı için risk olmaması nedeniyle bir ilaç kullanılmasa dahi düzenli Omega-3 Balık Yağı kullanılıyorsa büyük ölçüde korkulacak bir şey yok demektir.

Omega-3 Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Farmasi Nutriplus Omega-3 Balık Yağı normal şartlarda takviye edici gıda olarak kullanımı gün içinde 2 kapsül alınması şeklindedir. Ancak kullanım dozu çocuk ve yetişkinlerde değişiklik gösterebileceği için doktor, diyetisyen ya da danışmanlarımınız yönlendirmeleri üzerine ve onların tarif ettiği şekillerde kullanım yapılması önerilmektedir.

11 Yaş ve üzeri kullanımı uygun görülmektedir.

Uyarılar: Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumunda doktorunuza danışınız. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçemez. İlaç değildir. Hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sedef hastalığına ne iyi gelir?

Covid 19'a karşı alınması gereken takviyeler. Koronavirüse karşı verilen mücadelede birinci önceliğimiz hijyen kurallarına uymaktır. Çünkü virüs hijyen konusunda en ufak hatayı kabul etmemekte ve hızlıca yayılmaktadır. Koronavirüse karşı kendimizi dışarıdan nasıl savunuyorsak içeriden de o şekilde savunmamız gerekmektedir. Bunu ise dengeli ve sağlıklı beslenerek elde edebiliriz. Hekim ve uzmanların fikirlerinde ortak olduğu nokta bağışıklık sisteminin bu hastalık karşısında olabildiğince güçlü olması gerektiğidir. Hastalık, bağışıklık gücü yüksek bireylerde ayakta veya fazla sıkıntı çekilmeden atlatıldığı gözlemlenmiştir. Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Bu yazımızda virüse karşı önerilen vitaminleri ve kendi önerimiz olan takviye gıdaları paylaşacağız. Koronavirüse Karşı Önerilen Takviyeler

nutribar