farmasi hindiba kahve

Farmasi Hindiba Kahve

Hindiba doğanın mucizevi bitkilerinden biri olarak tanımlanır. Papatyagiller ailesinden olan ve sebze olarak ta yararlanılan hindiba tek yıllık bir bitki türüdür. Farmasi’nin Nutriplus ürün grubunda bulunan NutriCoffee Hindiba Kahve, farmasi ailesi içerisindeki yerini %30’luk indirimli satış imkânı ile alıyor. Son derece sevilen ve tüketilen Farmasi Hindiba Kahve içeriğinde hindiba, demir, kalsiyum, çinko, folikasit, magnezyum, potasyum, manganez gibi mineraller yer alırken bunların yanında B6, E, A, C ve K vitaminleri de yer alıyor.

Çözünebilir hindiba (%60), çözünebilir kahve (%40)

Hindiba geçmişten günümüze birçok hastalığın tedavisinde başvurulmuş bir bitkidir. Genel olarak köklerinin toz haline getirilerek kahvesi yapılır ve bu şekilde tüketildiği görülür. Metabolizma için önemli miktarda prebiyotik lif olan inülin desteği sağlar. Burada bahsedilen inülin hindiba bitki köklerinden elde edilen bir çeşit polisakkarittir. Yapısı itibariyle beyazdır, kokusuz ve tatsızdır, toz formülü suda çok kolay çözülebilen türdedir.

Farmasi Hindiba Kahve Nasıl Tüketilir ?

Farmasi Hindiba Kahve’nin tüketimi hazırlanışı itibariyle çok basittir ve içimi lezzetlidir. Daha lezzetli olması için az miktarda kahve ile karıştırılarak tüketildiği de görülür. Genel olarak 1 fincan suya yaklaşık olarak 1-2 çay kaşığı kadar toz ilave edilmesi önerilmektedir. Gün içinde ihtiyaç duyulan enerjiyi alabilmenizi sağlayan Farmasi Hindiba Kahve aynı zamanda daha aktif çalışabilmenize de yardımcı olur.

Nutriplus NutriCoffee Hindiba Kahve sıcak tüketildiği gibi isteğe göre soğuk olarak da tüketilmektedir.

Hindiba Kahvesi Nedir ?

Hindiba kahvesi, doğal hindiba köklerinin kavrulup öğütülmesi sonucu kahve çekirdeği benzeri bir hale dönüştürülmesi ve sonrasında da kahve olarak tüketilmeye başlamış bir içecektir. Normalde açık mor renginde çiçekli bir bitki olan hindiba sert ve tüylü bir gövdeye sahiptir. Yaprakları ise sıklıkla salatalarda kullanılmaktadır. Tarihi tam olarak bilinmese de rivayetlere göre 1800 yıllarda ilk olarak Fransa’da tüketilmeye başlandığı düşünülmektedir. Önceleri kahveye alternatif olarak görülen bu içecek iç savaş döneminde kahvesiz kalınınca daha popüler olmuştur.

Farmasi Hindiba Kahve Faydaları Nelerdir?

  • Bu ürünün sindirim sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Lif kaynağı olması sebebiyle sindirim sistemini iyileştirir ve sistemin daha sağlıklı çalışmasında önemli bir rol oynar. Bağırsak mikrobiyotasının geliştirilmesi aşamasında yardımcı olur.
  • Bağırsakları rahatlatarak kabızlığın engellenmesine yardımcı olur. Düzenli tuvalet alışkanlığı kazanılmasını kolaylaştırır.
  • Kan şekerinin düzenlenmesini destekler ve insülin direnci üzerinde olumlu etkileri vardır. Kan şekerinde ani yükselmelerin ve düşmelerin yaşanma ihtimalini ortadan kaldırır.
  • Kalp rahatsızlıkları, kanser ya da diyabet gibi durumlara neden olabilecek inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olduğu bilinir.
  • Her ürünün fazla tüketilmesinin zararlı olabileceği gibi yan etkileri göz önüne alınarak tüketiminde aşırıya gidilmemelidir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sedef hastalığına ne iyi gelir?

Covid 19'a karşı alınması gereken takviyeler. Koronavirüse karşı verilen mücadelede birinci önceliğimiz hijyen kurallarına uymaktır. Çünkü virüs hijyen konusunda en ufak hatayı kabul etmemekte ve hızlıca yayılmaktadır. Koronavirüse karşı kendimizi dışarıdan nasıl savunuyorsak içeriden de o şekilde savunmamız gerekmektedir. Bunu ise dengeli ve sağlıklı beslenerek elde edebiliriz. Hekim ve uzmanların fikirlerinde ortak olduğu nokta bağışıklık sisteminin bu hastalık karşısında olabildiğince güçlü olması gerektiğidir. Hastalık, bağışıklık gücü yüksek bireylerde ayakta veya fazla sıkıntı çekilmeden atlatıldığı gözlemlenmiştir. Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Bu yazımızda virüse karşı önerilen vitaminleri ve kendi önerimiz olan takviye gıdaları paylaşacağız. Koronavirüse Karşı Önerilen Takviyeler

nutribar