farmasi collagen


Farmasi Kollajen (Kolajen); derinin kuru ağırlığının yaklaşık %80’ini oluşturan cildin ana yapısal bileşenidir ve toplam vücut proteinimizin %30’unu oluşturur. Vücudumuzda en çok bulunan proteinlerden biri Kalojen‘dir. Kalojen‘in birden fazla çeşidi bulunmaktadır.
Kolajen, ölü olan cilt hücrelerinin değişimini sağlayarak cildimizin elastikiyet, esneklik kazanmasını ve sağlamlık oranını yükseltir. Eklemlerimiz ve tendom’larımızda ise, tabiri yerindeyse bir arada tutmaya ve yapıştırıcı görevi görmektedir. Ciltte sarkma ve kıkırdağın azalması yada kıkırdağın azalmasına bağlı ağrılarda iyi gelmektedir

Yaşlanmaya bağlı yaşlanmanın dışında da şeker tüketimine, sigara kullanımı ve usun süre güneşe maruz kalma durumlarına bağlı sebeplerden dolayı kolajen azalması meydana gelir. Kolajen üretimi yaşlandıkça düşer ve yaşlanma belirtileri meydana gelir.

Cilt ve saç sağlığı belirtileri kolajen azalmasına bağlı olarak etkisini daha fazla göstermektedir. Düzenli kolajen alındığında cildin nemini, elastikiyetini, su kaybını önemli ölçüde iyileştirdiği gözlemlemiştir. Kolajen aynı zamanda ameliyat izlerini ve selülit izlerini azaltmakta yardımcı olmaktadır.

Her tablette 1000 mg kollajen (Kolajen) ve 50 mg Vitamin c bulunmaktadır.

Helal sertifikasına sahip, %100 sığır kollajeni ile üretilir. Tip 1 ve Tip 3 kollajen (Kolajen) içerir. Molekül ağırlığı 2000 dalton’dur.

Kollajen Nedir? Kollajen, vücutta çeşitli bağ dokularında bulunan yapısal proteindir. Bağ dokusunun ana bileşeni olarak, tüm vücut protein içeriğinin %25 ila %35’ini oluşturur. Bağ dokusundan meydana gelen tüm doku, cilt, tendon, ligament, kıkırdak ve eklemlerin temel yapı taşıdır ve oluşumlarına destek vermektedir.

Kollajen Ne İşe Yarar? Cilt Sağlığı Üzerinde Etkileri Nelerdir?

Yunanca ‘Colla’ kelimesinden türetilmiştir ve kelime anlamı olarak uhu veya yapıştırıcı anlamına gelmektedir. Vücut doku ve organlarının oluşumlarını ve bir arada tutulmasını sağlar. Cildin alt tabakası olan dermis tabakasının temel bileşeni olan kollajen, deriye sıkı, genç ve canlı görünümü veren esas maddedir. Aynı zamanda dermis tabakasının üst tabaka olan epidermis ile bağlantısını sağlar. Bu iki tabaka arasındaki kollajen miktarı yetersiz kaldığı zaman üst katmana doğru çökmeye başlar ve yaşlanma belirtileri, kırışıklıklar ve sarkmalar ortaya çıkar.

Tip 1 ve Tip 3 Farmasi Kolajen de bulunmaktadır. Tip 2 ise Glukosamin ürünümüzde bulunmaktadır.

Kollajen Tiplerinin Farkları Nelerdir?

Yaygın olarak Tip 1 ve Tip 2 kollajen kullanılmaktadır. Tip 1 ve Tip 3 kollajen cilt sağlığı için; Tip 2 kollajen eklem sağlığı için önerilmektedir. Tip 1 ; vücut kollajeninin yüzde 90’ına yakınını oluşturur. Yoğun olarak paketlenmiş sıkı liflerden oluşur ve moleküler yapısında yüksek oranda gşisin amino asiti barındırır. Cilt, kemik, tendon, fibroz kıkırdak, bağ dokusu ve dişlere yapı kazandırır. Tip 2 kollajen içerdiği amino asit miktar, oran ve çeşitleri bakımından özel olarak diğer kollajen çeşitlerine dönüşebilme yeteneğine sahiptir. Vücudun ihtiyacına göre dönüşerek gerekli yerde işlev kazanmaktadır. Nutriplus Collagen ürününde tip1 ve tip 3 bulunmaktadır.

Kollajen Azalmasına Yol Açan Etkenler Nelerdir?

Vücutta kollajen fibroblast hücreleri tarafından üretilmektedir. Ancak belli etmenler nedeni ile üretilen kollajen vücut ihtiyacını karşılamayabilir ve eksiklik belirtileri ortaya çıkar. Bu etmenler aşağıdaki gibi sıralanabilir; İlerleyen yaş, Güneş ışınları, Sigara kullanımı, Yetersiz uyku, Stres, Yanlış Beslenme, Nemsizlik, Alkol kullanımı, Yer çekimi, Genler, Hava kirliliği, yanlış kozmetik uygulamalar.

Nedir?

Kollajen büyük bir moleküldür; hidrolizat haline getirmeden kullanılması vücutta tamamen kullanılması ve yüksek etkinlik alınmasını engelleyecektir. Hidrolizat olsa bile kollajenin molekül büyüklüğü uygulanan teknikler nedeni ile vücudun maksimum kullanabileceği kadar küçültülmüş olmayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken molekül boyutunun mutlaka 2000 ile 5000 dalton arasında olmasıdır. Öte yandan kollajen takviyesini hiyaluronik asit, C ve B vitaminleri ile birlikte kullanmak vücut tarafından emilimi ve etkinliği arttırmaktadır.

Kollajen İçeren Besin Takviyelerinin Nasıl Kullanılmasını Önerilir?

Bu Ürünlerin etkilerini Ne Süre İçinde Fark Edebiliriz? Kollajen takviyesi alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. İlk olarak sadece cilt için değil; bütün vücutta bulunan bağ dokusunu desteklemek için kollajen kullanılmalıdır. Vücut kollajen ihtiyacı kişiden kişiye farklılık göstermektedir ve ihtiyacı belirleyecek herhangi bir laboratuvar parametresi bulunmamaktadır. Bu nedenle Maksimum oranda kollajen içeren takviye seçimi yüksek fayda sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. Ayrıca; yüksek faydanın sağlanması için kollajen takviyesi mutlaka hidrolize (peptit) formda olmalıdır. Hidrolizasyon işlemi ile büyük kollajen moleküller laboratuvar ortamında belli işlemler ile daha küçük moleküller haline getirilir ve vücut hücreleri tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Bir diğer önemli nokta; C vitamini gibi vitaminlerle zenginleştirilmiş olmalıdır. Buradaki amaç fibroblast hücrelerini desteklemek ve vücutta kollajenleri bir arada tutmak için gereken elastin amino asitini üretmeleri için teşvik etmektedir. Elastin üretilemediği takdirde alınan kollajen molekülleri bir arada tutulamayacak ve vücut dışına atılacaktır. Ürünlerin etki gösterme süresi içeriğinde bulunan kollajen miktarı ile doğru orantılıdır.

Nutriplus Collagen Tablet, C vitamini de içermektedir. Nutriplus Collagen Tablet, peptit formda kollajen içermektedir.

Kolajen Tabletten Günde Kaç Adet İçilmesi Önerilir?

Kollajen tabletten günde en az 2 tablet, en fazla 5 tablet alınması önerilir. Kolajen Collagen kullanımında en önemli hususlardan biri de bol su tüketilmesidir. Bol su tükettiğinizde daha fazla etkisini göreceğinizi söylemek mümkündür.

Farmasi Collagen Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

3 aylık düzenli kullanım sonucunda, kollajen etkisinin cilt üzerinde gözle görülmesi için günde yaklaşık 2,5 gr alınması yeterlidir. 3 aylık kür ler halinde kullanılması önerilir.

Kollajen Tableti Ne zaman Kullanabiliriz?

Takviye edici gıdaların büyük bir kısmı aç karnına tüketilmemelidir. Farmasi Kolajen’de durum aynıdır. Yemeklerden yaklaşık 45 dk sonra tok karnına yada öğün arasında alınması önerilmektedir.

Kollajen Tableti Kimler Kullanamaz?

18 yaş ve altının kullanımı uygun değildir. Hamile ve emzirme döneminde olanlar için takviye edici gıdaların mutlaka doktora danışıldıktan sonra kullanılması önerilir.

Farmasi Kolajen Kilo Aldırır mı Yada Verdirir mi?

Kolajen’in tokluk hissi verdiği doğrudur fakat ürünün asıl görevi kilo verdirme olmadığından dolayı doğrudan tokluk hissi verme özelliği en öne çıkar demek yanlış olacaktır. Farmasi kolajen kullananlar; tokluk hissettiklerini ve kilo vermede ürünün yardımcı olduğunu belirttiklerini söyleyebiliriz.

Farmasi Kolajen Collagen Kodu Nedir?

Farmasi 2020 Nisan kataloglarında yerini ilk kez almıştır. Her bir pakette 30 tablet içermektedir. 9700710 kodu kullanılarak sepete eklenebilir. Ürün prim değerlidir.

Farmasi Kolajen Collagen Helal Mi?

Farmasi kolajen collagen sığırdan elde edilen kolajen den üretilmiştir ve Farmasi’nin diğer ürünleri gibi helal sertifikasına sahiptir. Farmasi kolajen helal sertifikasına sahip bir üründür. Farmasi üyelerine ve kullanıcılarına güveilir ve sağlıklı ürünler sunmaktadır.

Farmasi Nutriplus ürünlerinin en genç ve yeni ürünlerinden biridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sedef hastalığına ne iyi gelir?

Covid 19'a karşı alınması gereken takviyeler. Koronavirüse karşı verilen mücadelede birinci önceliğimiz hijyen kurallarına uymaktır. Çünkü virüs hijyen konusunda en ufak hatayı kabul etmemekte ve hızlıca yayılmaktadır. Koronavirüse karşı kendimizi dışarıdan nasıl savunuyorsak içeriden de o şekilde savunmamız gerekmektedir. Bunu ise dengeli ve sağlıklı beslenerek elde edebiliriz. Hekim ve uzmanların fikirlerinde ortak olduğu nokta bağışıklık sisteminin bu hastalık karşısında olabildiğince güçlü olması gerektiğidir. Hastalık, bağışıklık gücü yüksek bireylerde ayakta veya fazla sıkıntı çekilmeden atlatıldığı gözlemlenmiştir. Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Bu yazımızda virüse karşı önerilen vitaminleri ve kendi önerimiz olan takviye gıdaları paylaşacağız. Koronavirüse Karşı Önerilen Takviyeler

nutribar